Proč vyhladit lidstvo aneb o filmovém scénáři

Dnešní ráno pro mě bylo pochmurné. Navzdory zářícímu slunci mám chuť celý týden chodit v černé, posypat si hlavu popelem a jíst výhradně suchý chléb. Víte, nemám o lidech příliš mnoho iluzí, ale to, co se stalo v USA mě opravdu šokovalo.
Jsem si nyní jistá, že volební právo by nemělo být pro všechny.
Že lidská blbost a demagogie by měly být žalovatelné.
A že tresty za ní by měly být velmi fyzické.
Teď už by snad i stálo za to na Kickstarteru začít vybírat na film, jehož námět mě před časem napadl: hrdina se rozhodne vyhladit lidstvo a všem to pěkně řekne (až po sem je to hollywoodská klasika), lidstvo na to kouká jako na tele na nová vrata a pak jen všichni začnou zbaběle zdrhat, bít a obviňovat se z toho mezi sebou, hrdina bez nejmenších potíží se šťastným úsměvem lidstvo kompletně vyhladí a vše končí loženým happyendem s radostnou hudbou: pokojným záběrem na nádhernou zelenou Zemi o pár desítek let později, kde je bez lidí hotový ráj.
Tolik k mému současnému mínění o lidech. Nechápu, jak je možné žít na téhle planetě bez klapek na očích a nebýt permanentně v depresi. Protože tohle už komunistickou minulostí a čtyřiceti lety násilím ohnuté páteře nevysvětlíte.

7 odpovědí na “Proč vyhladit lidstvo aneb o filmovém scénáři”

  1. Aha, tak uz asi vim, kdo vyhral 😀 To byl Brexit, ted Trump… jeste ze ted u nas nejsou treba prezidentsky volby, mohl by zas kandidovat Zeman a vzhledem k tem vesmirnym silam, ktere na lidstvo v
    posledni dobe evidentne pusobi… 🙂
    Napsalas to dokonale.

  2. Pokud by ten hrdina nejdřív nějakou chvíli nepřinutil jaderné vědce, aby pro něj pracovali a všechno bezpečně nějak neneutralizovali nebo "nezajistili", tak by mu ta radost dlouho nevydržela, až by mu elektrárny a všechen jaderný materiál bez obsluhy bouchnul do xichtu.

  3. Jaký lid, takový prezident. Ovšem obávám se, že jsi ve svém scénáři zapomněla na ty, kteří budou místo zdrhání raději horlivě natáčet na mobil.

  4. [1]: Heleď, já už snad ani ne. Po tom, co jsme viděli s prezidentskou volbou tady… je to snad jediná věc, ve které jsme kdy byli napřed.

    [2]: To teda jsou vesmírný síly… taky na to nestíhám koukat. Díky 🙂

    [3]: Asi tak.

    [4]: Nemusela by to být nutně jaderná katastrofa. Ale ten hrdina by při tom každopádně umřel taky – kdyby to byl humanista, tak by to udělal aspoň rychle a bezbolestně!

    [5]: Bohužel… No vidíš! Na ty jsem opravdu zapomněla 😀 Taková podstatná skupina… 😀

    [6]: Nás se to bohužel týká: jednak proto, že jsme si zvolili úplně stejného prezidenta před pár lety sami a jednak proto, že svět je tak propojený, že to, co se děje v USA, prakticky nejmocnější zemi světa, na nás bude mít svůj dopad, ať už chceme, nebo ne. A toho se právě bojím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *